Dagbesteding

Voor mensen met een verstandelijke beperking, of iedereen die daar behoefte aan heeft, biedt De Klup dagbesteding op verschillende locaties. De activiteiten onderscheiden zich door het recreatieve karakter van de groepen, waarbij er ook veel aandacht voor de persoonlijke levenssfeer van de deelnemer. Er staan allerlei activiteiten op het programma. Daarnaast worden deelnemers gestimuleerd om kleine werkzaamheden op te pakken en zo bij te dragen aan een ‘eigen plek’ en iets te doen voor een ander.

De Kapberg

De Kapberg bevindt zich achter De Kluphoeve, aan de Bloemendaalseweg 68 in Gouda.

Lunch Maandagwekelijks10:30 – 13:00€ 2,50
Middagsoos Maandagwekelijks13:00 – 15:30afh. van activiteit
Lunch Vrijdagwekelijks10:30 – 13:00€ 2,50
Middagsoos Vrijdagwekelijks13:00 – 15:30afh. van activiteit

De Buurtjes, een initiatief van bewoners van de Prinsessenflats achter De Kluphoeve, houden activiteiten in De Kapberg en in De Kluphoeve. Denk daarbij aan het wekelijkse koersbal op dinsdagochtend of de kaartmiddag op donderdag. Kijk voor een overzicht van deze activiteiten op www.debuurtjesprinsessenflats.nl

Buurtpunt Zoutman

Buurtpunt Zoutman is een plek in de wijk Kort Haarlem in Gouda Oost, waar buurtbewoners terecht kunnen voor een kop koffie of thee, een maaltijd of activiteit. Het is een samenwerking tussen de organisaties Zorgpartners Midden-Holland, Gemiva-SVG Groep en De Klup. Op vaste tijden zijn er creatieve activiteiten, maaltijden, bewegingsactiviteiten, enzovoorts. Ook wordt Buurtpunt Zoutman op een aantal dagdelen ingericht voor bijzondere doelgroepen.

Met de activiteiten in Buurtpunt Zoutman proberen we de betrokkenheid van wijkbewoners met elkaar, met de wijk en met andere doelgroepen te vergroten.

Lunch Woensdagwekelijks10:30 – 13:00€ 2,50
Middagsoos Woensdagwekelijks13:00 – 15:30afh. van activiteit
Lunch Donderdagwekelijks10:30 – 13:00€ 2,50 
Inloop Donderdagwekelijks13:00 – 15:30afh. van activiteit

Wijkgerichte activiteiten

Dagbesteding en wijkgerichte activiteiten kunnen tegelijkertijd plaatsvinden, waarbij integratie nagestreefd wordt. Activiteiten van De Buurtjes is daar een goed voorbeeld van. Op dinsdagmiddag is er een creatieve inloop, waar ook deelnemers van De Klup een fijne plek vinden.

Verder zijn we de laatste jaren, samen met buurtbewoners, de Wijkeethuizen gestart. SamSam kende iedereen al, als plek waar mensen met een lichte verstandelijke beperking elkaar kunnen treffen. Van maandag t/m donderdag is daar een wekelijks EetCafé. In navolging zijn ook in de wijken Oost en West de Wijkeethuizen gestart. Zie voor meer informatie de pagina Participatie in de Buurt.

Voor het volgen van dagbesteding is een beschikking nodig. Deze wordt via het sociaal team van de betreffende woonplaats afgegeven. Voor deelname aan inloop- of participatie-activiteiten is geen beschikking nodig.

Word vrijwilliger

Onderdeel zijn van een mooie Klup

Bekijk Klup Agenda

Bekijk Klup Blog

Volg De Klup op social media

Agenda

Doneer nu