Mededelingen

Waar we gewoonlijk breeduit willen vertellen over wat er bij De Klup gebeurt, gaat deze pagina in de jaren 2020 en 2021 vooral over wat het coronavirus betekent voor de activiteiten.

10-6-2021 Lockdown versoepeld Zoals bekend is werkt de vaccinatiestrategie van de overheid: steeds minder mensen zijn ziek door covid-19! Daardoor zal ook De Klup Gouda langzaam haar activiteiten weer gaan herstarten. Hou de pagina in de gaten voor updates betreft onze heropening! 

15-02-2021 De lockdown duurt voort, dit jaar geen Vakanties bij De Klup in het verschiet
Zoals algemeen bekend blijven de overheidsmaatregelen van kracht en zullen er deze maand geen Vrijetijdsactiviteiten en EetCafés geopend zijn.
Er is Naschoolse Opvang volgens het gebruikelijke programma, evenals Dagbesteding. De weersomstandigheden van de afgelopen 2 weken, maakten dat we hier en daar wat aanpassingen moesten maken.

Inmiddels is duidelijk dat we ook dit jaar geen Vakanties kunnen aanbieden. Voor een aantal reizen die het vorig jaar geboekt waren (buitenlandreizen en riviercruises), hadden we vouchers aangevraagd. Deze zullen we nu inwisselen voor wat ze waard zijn en vervolgens deelnemers hun betaald reissommen terugbetalen.

17-12-2020 Meer lockdown
De vrijetijdsactiviteiten zijn in ieder geval voor de periode t/m 19 januari gesloten. Dit geldt ook voor het individueel sporten bij Den Edel. Half januari zullen we de balans weer opmaken en kijken wat er mogelijk is.
Naschoolse Opvang gaat door in een wat aangepast rooster. Daarover is de laatste dagen druk gecommuniceerd met de scholen en de ouders, om een zo goed mogelijk aanbod te realiseren. Ook in de kerstvakantie is er een aantal dagen vakantie-opvang voor de Jeugd.
Dagbesteding en koffiemomenten blijven ook op de rol staan, alles volgens de overheidsmaatregelen van deze periode. Betreffende deelnemers hebben bericht gekregen.
Voor het nieuwe jaar hebben we hier en daar iets aan de prijzen moeten sleutelen. De hoogte van de basiscontributie blijft gelijk. Met name barprijzen en de tarieven van de Klupbus zijn gestegen.

18-11-2020 Gedeeltelijke lockdown duurt voort
Dat betekent dat tot nader order de Vrijetijdsactiviteiten en de EetCafés/Wijkeethuizen gesloten blijven. Alleen het sporten bij Den Edel Fun to be Fit gaat door.
Dagbesteding en Naschoolse Opvang gaat door volgens het gebruikelijke programma.
In de loop van december zal duidelijk worden wat er de laatste maand van het jaar verder mogelijk is.

14-10-2020 Gedeeltelijke sluiting van de activiteiten (bericht gewijzigd 04-11-2020)
Op 13 oktober 2020 zijn er nieuwe overheidsmaatregelen en -richtlijnen afgegeven m.b.t. het Coronavirus, de gedeeltelijke lockdown, waarbij de algehele boodschap is het aantal bewegingen en sociale contacten drastisch te verminderen. Daarop hebben we besloten alle vrijetijdsactiviteiten van De Klup voor 4 weken, t/m 10 november 2020, niet door te laten gaan.
Op 3 november zijn er strengere maatregelen afgekondigd, gedurende 2 weken, t/m 18 november. Dit maakt de sluiting van onze activiteiten niet anders. Wel, dat de sluiting in ieder geval voortduurt t/m 18 november.

De sluiting betreft:

 • de vrijetijdsactiviteiten die ’s avonds en in het weekend plaatshebben in De Kluphoeve en De Kapberg in Gouda, alsook de activiteiten in de regiogemeenten Stolwijk, Bodegraven, Waddinxveen en Nieuwerkerk a/d IJssel
 • onze sport-activiteiten die plaatshebben in de Dick van Dijkhal en het Groenhovenbad, in het Bowlingcentrum Gouda en bij Rayer Healthcare
 • de EetCafés en avondprogramma’s, van maandag t/m donderdag bij SamSam
 • de Wijkeethuizen in het Nelson Mandela Centrum en in Ontmoetingscentrum De Walvis


De volgende onderdelen gaan gewoon door, volgens het huidige programma:

 • Naschoolse Opvang, van dinsdag t/m zaterdag in De Kluphoeve/Kapberg
 • Naschoolse Opvang “Koken, Bakken en Meer…” op woensdag bij SamSam
 • dagbesteding op maandag en vrijdag in De Kluphoeve
 • dagbesteding op dinsdag en donderdag bij SamSam

Uiteraard hebben we bij deze activiteiten extra aandacht voor handenwassen en hygiëne, in de keuken, toiletruimtes en overige verblijfsruimtes. Daarbij vragen we onze begeleiders en deelnemers vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen tijdens verplaatsingen in de ruimte, gedurende de activiteit.

Rond 18 november zullen we weten wat de mogelijkheden zijn voor de komende periode en zullen we deze via de verschillende kanalen kenbaar maken.

#reddekerst

08-05-2020 Voorzichtig vooruit kijken (bericht gewijzigd 20-08-2020)
Ook De Klup werkt aan een spoorboekje voor de komende tijd. Vanaf dinsdag 12 mei gaat de Naschoolse Opvang ruimer open, net als de basisscholen. Van dinsdag t/m vrijdag is er dan weer opvang op De Kluphoeve. Bij SamSam wordt gekeken hoe we met sport-activiteiten voor de Jeugd (tot 18 jaar) aan de slag kunnen gaan. Betrokkenen worden hierover geïnformeerd.

De volgende Vakanties zijn geannuleerd en verplaatst:

 • Kreta, vertrek 1 mei, is geannuleerd, wordt verplaatst naar 2021
 • De Vers, Overloon, vertrek 1/4 mei, is verplaatst naar 2/5 oktober 2020
 • Nieuwvliet-Bad, vertrek 8/11 mei, is verplaatst naar 18/21 september 2020
 • Spaanse kust, vertrek 30 mei, is geannuleerd en wordt verplaatst naar 2021
 • Het Vennenbos, Hapert, vertrek 5 juni, is geannuleerd
 • Disneyland Parijs, vertrek 13 juni, is geannuleerd
 • Coldenhove, Eerbeek, vertrek 19 juni, is geannuleerd
 • Het Vennenbos, Hapert, vertrek 26 juni, is geannuleerd
 • Land van Bartje, Ees, vertrek 3 juli, is geannuleerd
 • Fietsvakantie, vertrek 4 juli, is geannuleerd
 • Waterparc Veluwemeer, vertrek 24 juli, is geannuleerd
 • Riviercruise, vertrek 8 augustus, wordt verplaatst naar 2021
 • Riviercruise, vertrek 15 augustus, wordt verplaatst naar 2021
 • Donderdagavondklupweekend, vertrek 18 september, is geannuleerd
 • De Vers, Overloon, vertrek 2/5 oktober, is geannuleerd
 • Nieuwvliet-Bad, vertrek 18/21 september, is geannuleerd

Alle reizigers worden persoonlijk op de hoogte gesteld van deze wijzigingen. Wanneer een Vakantie geannuleerd is, ontvangen deelnemers hun betaalde reissom terug. Voor geboekte reizen naar het buitenland en de riviercruises zijn vouchers aan De Klup verstrekt, waarmee de betaalde reissom door betreffende deelnemers tegoed wordt gehouden.

Zo mogelijk, zullen in juni op beperkte schaal EetCafés weer gaan draaien. Ook dagbesteding wordt dan weer opengesteld. Betreffende deelnemers zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.

01-04-2020 De sluiting duurt voort
Alle reguliere activiteiten, zoals genoemd in het bericht van 16-3-2020, zullen gesloten blijven tot na de mei-vakantie.

26-03-2020 Vakanties en Coronavirus
Heb je je vakantie via De Klup geboekt?
Misschien zou je naar een bungalowpark in Nederland gaan, op riviercruise of met het vliegtuig naar het buitenland. We krijgen nu veel vragen of de vakanties wel doorgaan in verband met het Coronavirus. We leggen het graag kort uit.

Aangezien wij de vakanties al hebben geboekt (en betaald!), heeft De Klup te maken met de maatregelen van reisorganisaties en natuurlijk van de overheid. Die maatregelen gaan nog maar over een betrekkelijk korte periode, over de komende weken. De Klupvakanties zouden vanaf 1 mei van start gaan. Zeker de vakanties in de maand mei zullen niet door kunnen gaan ivm de nieuwe maatregelen t/m 1 juni.

Vooralsnog kunnen wij geen actie ondernemen. De reisorganisaties zijn niet bereikbaar voor vragen, zij zullen contact met ons opnemen. In de praktijk behoort het dan tot de mogelijkheden dat een Vakantie omgeboekt gaat worden. Je kunt dan later in het jaar op vakantie of misschien wel het volgende jaar. Maar dat is nu nog niet duidelijk. We zullen je hiervan op de hoogte brengen, als het zover is.

Het Coronavirus is binnen de annuleringsregeling geen geldige reden, wij kunnen de reis dus niet kosteloos annuleren. Als je besluit je reis te annuleren, dan zijn de geldende annuleringsvoorwaarden van toepassing.

We hopen natuurlijk dat de situatie in de komende tijd verbetert. We houden alle adviezen en maatregelen van overheid en reisorganisaties in de gaten. Als de situatie voor De Klup met betrekking tot de Vakanties verandert, houden we iedereen op de hoogte via mailings, website en de Facebook-pagina van De Klup.
Als er voor jou en je Vakantie iets concreet verandert, dan nemen we persoonlijk contact met je op.

17-03-2020 Naschoolse Opvang en Coronavirus
Naschoolse Opvang blijft op zeer beperkte schaal open op de woensdagmiddag. Neem contact op, wanneer u denkt, dat opvang voor uw kind belangrijk is, mede gezien de maatregelen die de overheid neemt om het Coronavirus in te dammen.

16-03-2020 Coronavirus legt alles stil

Met de overheidsmaatregelen van 15 maart 2020, wordt de sluitingsperiode van de activiteiten van De Klup verlengd t/m 6 april 2020. Voor de Naschoolse Opvang geldt, dat opvang alleen mogelijk is wanneer ouders werkzaam zijn in de zogenoemde ‘vitale processen’ of een ‘cruciaal beroep’ hebben, en door hun werkuitvoering geen geschikte zorg/opvang voor hun kind kunnen realiseren.

Op 12 maart 2020 heeft de rijksoverheid nieuwe maatregelen en -richtlijnen afgegeven m.b.t. het Coronavirus. Daarop hebben we besloten alle activiteiten van De Klup t/m 31 maart 2020 niet door te laten gaan, m.u.v. de Naschoolse Opvang.

De sluiting betreft:

 • De vrijetijdsactiviteiten die ’s avonds en in het weekend plaatshebben in De Kluphoeve en De Kapberg in Gouda, alsook de activiteiten in de regiogemeenten Stolwijk, Bodegraven, Waddinxveen en Nieuwerkerk a/d IJssel.
 • Onze sport-activiteiten die plaatshebben in de Mammoet, het Groenhovenbad, het Bowlingcentrum, bij Den Edel Fun to be Fit en Rayer Healthcare.
 • Dagbesteding op maandag en vrijdag in De Kapberg.
 • Dagbesteding op woensdag en donderdag in Buurtpunt Zoutman.
 • De EetCafés en de avondprogramma’s, van maandag t/m donderdag en zondag bij SamSam.
 • Onze EetCafés in de Wijkeethuizen in Het Nelson Mandela Centrum (maandagmiddag en woensdagavond) en in De Walvis (dinsdagavond).
 • Activiteiten van De Buurtjes, overdag in De Kapberg.

Ook het programma in het kader van NLdoet op 14 maart (pannenkoeken eten en optreden van SoundBites) en de afscheidsreceptie voor Han en José op 21 maart zullen niet doorgaan.

Naschoolse Opvang, van dinsdag t/m zaterdag in De Kluphoeve, en het “Koken, Bakken en Meer… op woensdagmiddag bij SamSam gaan vooralsnog wel door. Uiteraard hebben we bij deze activiteiten extra aandacht voor handenwassen en hygiëne in de keuken en toiletruimtes.

Als het scenario voor De Klup verandert, brengen we alle betrokkenen daarvan op de hoogte.

Volg De Klup op social media

Agenda

Doneer nu