Over ons

Voluit, de Stichting Vrije Tijd en Vorming Midden-Holland “De Klup”, biedt vrijetijds- en vormingsactiviteiten voor jong en oud. We zijn er voor mensen met een verstandelijke beperking en sinds 2015 – met de komst van de Participatiewet – voor (kwetsbare) mensen uit de wijk. Er is naschoolse opvang voor kinderen met een verstandelijke beperking. Er zijn sport-activiteiten, hobbyklups en soos-activiteiten. Er wordt dagbesteding geboden en men kan binnenlopen in diverse zogenaamde huiskamers van Gouda. In de zomerperiode is er een programma van dagjes-uit en kunnen deelnemers een keuze maken uit een uitgebreid vakantie-aanbod.

Al 51 jaar in de samenleving

Wat ooit begon met een Zaterdagochtendklup en Donderdagavondklup is uitgegroeid tot een bruisende en veelzijdige organisatie met een breed aanbod. 50 jaar inzet voor mensen met een verstandelijke beperking, om van vrije tijd een goeie tijd te maken. Uitgaan, vrienden zien, vrienden maken, sporten, een cursus volgen of met je hobby bezig zijn. Je vrije tijd geeft alle mogelijkheden om je te ontwikkelen en mee te doen aan de samenleving. Net als toen trekken nog steeds vrijwilligers met elkaar, met deelnemers van De Klup op. Zij vertegenwoordigen de samenleving. Omgekeerd ook, mensen met een verstandelijke beperking geven een kijkje in hun leven. De laatste jaren hebben we het activiteiten-aanbod uitgebreid en maakt De Klup, samen met andere organisaties, plekken toegankelijk voor oudere mensen uit de verschillende wijken.  De Kluphoeve is recent helemaal verbouwd. Hier vind je nu o.a. een nieuwe speelzolder en een nieuwe keuken / restaurant voor de EetCafé’s. Een droom om alles onder 1 dak te mogen huisvesten komt voor ons hiermee uit.

Missie

Onbeperkt, door en voor elkaar, onbevangen en de samenleving toegankelijk maken.
Genieten staat synoniem voor leuke vrije tijd, plezier hebben met elkaar, verrast worden en een sociaal netwerk. Aandacht hebben voor wat speciaal is en wat we elkaar te bieden hebben.
Samen is het ondersteunen waar nodig, samen sta je er niet alleen voor. Dit geeft verbinding en maakt gelukkig.
Groeien is ruimte ervaren voor wie je bent en hoe jij je wilt ontwikkelen. Leren van elkaar, uitdagingen en wederom plezier. Of het nu gaat over koken of over sociale vaardigheden. Bij De Klup kan het allemaal en op maat.

Visie

Mensenwerk is maatwerk, daarin neemt De Klup haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Klup vindt dat de samenleving toegankelijk moet zijn voor iedereen. Voor wie ‘meedoen’ niet vanzelf gaat, wil De Klup bijdragen aan:

het verhogen van  zelfredzaamheid en zelfstandigheid en het verminderen van gevoel van eenzaamheid

Als welzijnsorganisatie met vrijwilligers op de centrale plek, zien we in hen een belangrijke schakel met de samenleving. Initiatief wordt aangemoedigd en ondersteund.

De Klup bouwt aan duurzame netwerken waarbinnen ontmoetingen en sociaal-culturele activiteiten tot stand komen. De Klup biedt je de mogelijkheid het leven mooier/leuker te maken!

Klup-Nieuwsbrief

Klup-Nieuws berichten over actualiteiten, mededelingen en Klup-activiteiten we houden jullie periodiek op de hoogte middels ons ‘Klup-Nieuwsbrief’.

Team

De beroepskrachten van De Klup… vaak aanspreekpunt voor de activiteiten.

Naast hen werken er mensen als begeleider bij een aantal activiteiten of bij de administratie en het beheer van onze zaken en goederen. We stellen ze allemaal nog eens voor…

Jolanda de Ruiter de klup

Jolanda de Ruiter

Directie

joke oosteveen de klup

Joke Oostveen

Coördinator

default_profile

Monique Bosman

Coördinator

default_profile

Michelle de Jong

Coördinator

Word vrijwilliger

in het hart van de organisatie

Werk of stage 

Er zijn momeneel geen personeelsvacatures bij De Klup. 

Ieder seizoen biedt De Klup een aantal erkende stageplekken aan leergierige en enthousiaste mensen, die een opleiding in ons vakgebied volgen. Voorbeelden van deze opleidingen zijn (mbo en hbo):
– Maatschappelijk Werk & Dienstverlening
– Begeleider Specifieke doelgroepen
– Social Work

Je kunt aan de slag binnen ons reguliere programma. Of het nu gaat om het werken met kinderen, het wijkgericht werken, of het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking… veel is mogelijk. 

Samenwerken met vrijwilligers neemt een prominente plek in, in het werken bij De Klup.

 

Van een stagiair verwachten we initiatief, flexibiliteit en betrokkenheid en de bereidheid om deels in de avonden of in het weekend te werken.

Daartegenover bieden we gedegen begeleiding, bijzondere ervaringen, alles voor een enerverende stage.

Voor vragen kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met De Klup. Een sollicitatie met cv kun je sturen naar info@deklupgouda.nl

Het kan ook zijn dat we zelf op zoek zijn, aan de hand van een organisatie-behoefte, naar iemand van een specifieke opleiding. Denk bijvoorbeeld aan het vakgebied ‘Communi catie’ of ‘Juridische dienstverlening’.
Op dit moment hebben we in dat licht geen vacature.

Word donateur

En help De Klup bij haar nieuwe Theetuin

Volg De Klup op social media

Agenda

Doneer nu