Vrijetijdsactiviteiten

Je vrije tijd nuttig, plezierig en met anderen doorbrengen? De Klup biedt allerlei activiteiten zoals sport, soosavonden, creatieve klups, op diverse locaties, voor volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking.

De activiteiten hebben een wisselend programma en worden georganiseerd en begeleid door een team van vrijwilligers. Een beroepskracht ondersteunt hen daarbij.

* Voor deelname aan reguliere klups, soos- en sportactiviteiten is een basiscontributie verschuldigd.

Vrijwilligers maken het!

Klups in Gouda

Er zijn verschillende klups in Gouda, in de eigen Kluphoeve aan de Bloemendaalseweg. Gericht op gezellige sfeer, begeleid door vrijwilligers, met een wisselend programma te beleven. De klups verschillen van elkaar in karakter en het niveau van de activiteiten.
Om deel te kunnen nemen aan zo’n vaste klup is een basiscontributie verschuldigd. Daarnaast betaal je activiteitenkosten per keer dat je komt. Dit bedrag is inclusief koffie en thee.

Donderdagavondklup

om-de-week op donderdagavond
bij SamSam
19.15 – 21.30 uur
€ 2,00 per keer

PROGRAMMA

De Donderdagavondklup is een klup vol verrassingen. Vóór de corona-tijd draaide de activiteit om-de-week bij SamSam, het is nog even zien hoe we in 2021 weer zullen gaan beginnen.
Maar verrassend is altijd het programma: van knusse actviteiten op donderdagavond op de eigen locatie, in het weekend naar de bioscoop, tot varen op de Reeuwijkse Plassen. Zelfs een weekend-weg is traditie geworden bij deze klup.

Vrijdagavondsoos

wekelijks op vrijdagavond
in De Kluphoeve
19.30 – 22.30 uur
€ 2,00 per keer

Iedere week een feestje, zou beschouwen de vrijwilligers van de Vrijdagavondsoos hun activiteit. Er is een wisselend programma van spel-activiteiten, knutselen, bakken en grotere thema’s of groepsspelen. Ook toneel is een activiteit die regelmatig terugkomt.
Houd je daarnaast van een gezellig praatje, een levendige sfeer, tafelvoetbal… dan is deze soos misschien wel wat voor jou.

Zaterdagochtendklup

wekelijks op zaterdagochtend
in De Kluphoeve
10.00 – 12.00 uur
€ 2,00 per keer

Ook op zaterdagochtend kun je voor leuke en gezellige activiteiten naar De Klup komen. De vrijwilligers staan je op te wachten met een vers bakkie koffie of thee. Na de koffie is er vaak een eenvoudige activiteit, vaak creatief, maar er zijn ook spel- en muziekactiviteiten.

Zaterdagavondsoos

wekelijks op zaterdagavond
in De Kluphoeve
19.30 – 22.00 uur
€ 2,00 per keer

Zaterdagavond is uitgaansavond! Kom naar De Klup om je vrienden te zien, nieuwe mensen te leren kennen, mee te doen met het programma van de avond of gewoon lekker te chillen.
Je moet je een beetje kunnen redden in het gezelschap. Enkele vrijwilligers staan voor je klaar om met jou van de Zaterdagavondsoos een fijne plek te maken.

DisKo

1x per maand
in De Kapberg
19.30 – 22.00 uur
€ 3,00 per keer

Houd je van lekker dansen, goede muziek? Of gewoon van het sfeertje? De dj draait iedere keer in een ander thema en daarmee komt De Kapberg tot leven.
Gezellig druk, fijne sfeer, kom je ook eens kijken?
De DisKo staat op het programma van de Zaterdagavondsoos, maar je hoeft geen lid van deze klup te zijn om naar de DisKo te gaan.

Open op Zondag

1x per maand
in De Kluphoeve
13.30 – 16.00 uur
€ 3,00 per keer

Eén keer per maand, misschien wel vaker, is De Kluphoeve geopend en is er een activiteit. Dit kan van alles zijn. Iets creatiefs bijvoorbeeld, of spel, een film… ondertussen lekker bijkletsen.
Wat doe jij met je loze zondagmiddag? Kom gezellig naar De Klup, de koffie loopt!

Klups in de regio

Ook in de regio rondom Gouda vind je dergelijke klups met een wisselend programma. Misschien woon je er wel in de buurt en kun je er lopend naar toe. Ook bij deze klups staan er enthousiaste vrijwilligers klaar die het programma hebben voorbereid en de activiteit begeleiden.
Met koffie uiteraard!

Klup Stolwijk

wekelijks op woensdagavond
in AC De Baanbreker
19.00 – 21.00 uur
kosten € 2,00 per keer

Voor mensen uit Stolwijk en omgeving is De Baanbreker iedere woensdagavond geopend met gezellige activiteiten. En zoals bij elke klup… de koffie en thee staan voor je klaar.
Er wordt geknutseld of een spel gespeeld. Soms is er bingo of komen er muzikanten of een een koor optreden.

Klup Nieuwerkerk

om-de-week op donderdagavond
in AC IJsselhage
19.00 – 21.00 uur
kosten € 2,50 per keer

Ook Nieuwerkerk a/d IJssel heeft zijn eigen klup. Op donderdagavond is een ruimte van het activiteitencentrum het domein van De Klup waar je lekker kunt ontspannen, genieten van elkaar en van de muziek.
Er worden eenvoudige activiteiten georganiseerd en de vrijwilligers staan voor je klaar om er een gezellige avond van te maken.

Klup Waddinxveen

om de week op zondagmiddag
in Het Zuidhonk
14.00 – 16.00 uur
kosten € 2,00 per keer

De regio door, dan kom je ook in Waddinxveen terecht. Hier vind je De Klup op zondagmiddag in Het Zuidhonk waar de vertrouwde leiding je staat op te wachten.
Zin om elkaar weer te zien? Iets leuks doen, creatief of sportief? Een potje bingo?
Bij Klup Waddinxveen valt er van alles te beleven!

SamSam

SamSam is de verzamelnaam van een aantal activiteiten voor zelfstandige deelnemers. Ook is het de naam van de locatie aan de Bleulandweg.
Van maandag t/m donderdag is er EetCafé. Na de maaltijd is er vaak nog een programma. Als bezoeker van SamSam kun je actief meedenken en meedoen met het organiseren van de activiteiten.

SpelAvond

wekelijks op woensdagavond
bij SamSam
19.30 – 21.00 uur
geen kosten

Na het EetCafé komen op woensdagavond de gezelschapsspelen op tafel. Een kaartje leggen, mens-erger-je-niet of andere spellen. Vaak ligt er ook een legpuzzel op tafel die nog afgemaakt moet worden.
Mischien wil je zelf een spel meenemen en het anderen leren. Het kan allemaal, gezellig met elkaar!

CaféPlus

wekelijks op donderdagavond
bij SamSam
19.30 – 21.00 uur
eventueel kosten voor de activiteit

Donderdagavond is sinds mensenheugenis de café-avond van SamSam. Je maakt er samen met anderen je eigen programma. Vaak komen karaoke en disco op de rol te staan, maar ook bingo of wat dan ook is mogelijk.
Voor bijzondere activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.
Voor coronatijd was de Donderdagavondklup om-de-week bij SamSam. Het is nog even zien hoe dat in 2021 zal gaan.

Roze Klup

incidenteel
op diverse plekken
op wisselende tijden
kosten afhankelijk van de activiteit

Ben je homo, lesbisch, bi of transgender? Wil je andere mensen ontmoeten, ervaringen uitwisselen of een gezellige middag hebben?
De Roze Klup organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten voor jou! Gewoon voor de gezelligheid, soms wordt er een thema behandeld.

Sport en bewegen

Bewegen, je kunt er niet omheen, dat is een gezonde bezigheid. En dat kan op allerlei manieren natuurlijk. Bij De Klup hebben we een aantal vaste activiteiten waarbij je je lekker kunt uitleven. De activiteiten verschillen in intensiviteit. Je kunt je zo druk maken als je wilt. Zit er iets voor je bij?

FitnessDance

wekelijks op maandagavond
bij Den Edel Fun to be Fit
17.45 – 19.15 uur
kosten € 60,00 per 2 maanden

Al heel wat jaren sporten we met De Klup bij Den Edel Fun to be Fit in Gouda. Hier is het mogelijk om onder deskundige begeleiding aan je conditie te werken en aan krachttraining te doen.
En het is niet voor niets dat Den Edel zegt dat dat Fun is… het is ook hartstikke leuk! Zeker om het met anderen te doen.
Bij voldoende animo starten we opnieuw een groep op dinsdagavond.

Sportintuif

wekelijks op maandagavond
in de Dick van Dijkhal
19.00 – 20.15 uur
kosten € 2,00 per keer

Bij de Sportinstuif kun je een combinatie doen van sport en diverse spellen. Basketbal, foamhockey, doelschieten, hindernisbaan, behendigheidsspellen en meer, ieder op z’n eigen tempo.
Een gezellige en sportieve klup, waar bewegen en sfeer hand in hand gaan. De vrijwilligers doen met je mee!

Bowlen SamSam

1x per maand
(meestal) de 1e maandag van de maand
in Bowlingcentrum Gouda
20.00 – 21.00
kosten € 45,00 voor een blok van 6x

Maandelijks is SamSam te vinden in het Bowlingcentrum in Gouda. Gezellig met vrienden, wie gooit er dit keer de strikes?!
In corona-tijd – en als we überhaupt niet in een lockdown zitten – mogen er maar 4 personen per baan spelen. Om die reden hebben we een prijsverhoging moeten toepassen.

Bowlen

(meestal) de 2e dinsdag van de maand
in Bowlingcentrum Gouda
18.15 – 19.30 uur
kosten € 45,00 voor een blok van 6x

Bij het Bowlen op dinsdagavond is er meer begeleiding aanwezig en is er een min of meer vaste baan-indeling.
In corona-tijd – en als we überhaupt niet in een lockdown zitten – mogen er maar 4 personen per baan spelen. Om die reden hebben we een prijsverhoging moeten toepassen.

Dans!

om-de-week op dinsdagavond
bij SamSam
19.30 – 20.45 uur
kosten € 2,00 per keer

Dans! De activiteit die voorheen Volksdansen heette. Deze is tegenwoordig om-de-week bij SamSam, voor 2 verschillende groepen. Deze groepen verschillen in niveau. De ene groep is vooral lekker aan het dansen, de andere groep leert iets sneller en staat prompt op te treden tijdens de Hofstedendagen.
Altijd feestelijk!

Zwemklup

wekelijks op maandagavond
in de Dick van Dijkhal
19.00 – 20.15 uur
kosten € 2,00 per keer

Elke woensdagavond kun je met De Klup gaan zwemmen in Het Groenhovenbad.
Of je nu baantjes wilt trekken, lekker in het ondiepe wilt verblijven of het ene na het andere bommetje wilt produceren… het kan allemaal in een speciaal gereserveerd uur.
Vrijwilligers houden toezicht, op de kant, in het water en in de kantine.

Volg De Klup op social media

Agenda

Doneer nu