Vrijetijdsactiviteiten

Je vrije tijd nuttig, plezierig en met anderen doorbrengen? De Klup biedt allerlei activiteiten zoals sport, soosavonden, creatieve klups, op diverse locaties, voor volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking.

De activiteiten hebben een wisselend programma en worden georganiseerd en begeleid door een team van vrijwilligers. Een beroepskracht ondersteunt hen daarbij.

* Voor deelname aan reguliere klups, soos- en sportactiviteiten is een basiscontributie verschuldigd.

Vrijwilligers maken het!

Klups in Gouda

Er zijn verschillende klups in Gouda, in de eigen Kluphoeve aan de Bloemendaalseweg. Gericht op gezellige sfeer, begeleid door vrijwilligers, met een wisselend programma te beleven. De klups verschillen van elkaar in karakter en het niveau van de activiteiten.
Om deel te kunnen nemen aan zo’n vaste klup is een basiscontributie verschuldigd. Daarnaast betaal je activiteitenkosten per keer dat je komt. Dit bedrag is inclusief koffie en thee.

Donderdagavondklup

Om-de-week op donderdagavond
bij SamSam
19.30 – 21.30 uur

PROGRAMMA

De Donderdagavondklup is een klup vol verrassingen: van knusse activiteiten op donderdagavond op de eigen locatie, in het weekend naar de bioscoop, tot varen op de Reeuwijkse Plassen. 

Vrijdagavondsoos

Om-de-week op vrijdagavond
in De Kluphoeve
19.30 – 22.30 uur

Om de week een feestje, zo beschouwen de vrijwilligers van de Vrijdagavondsoos hun activiteit. Er is een wisselend programma van spelactiviteiten, knutselen, bakken en grotere thema’s of groepsspelen. Ook toneel is een activiteit die regelmatig terugkomt.
Houd je daarnaast van een gezellig praatje, een levendige sfeer, tafelvoetbal… dan is deze soos misschien wel wat voor jou.

Bonte avond

1 x per maand op vrijdagavond
in De Kluphoeve
19.30 – 22.00 uur
€ 10,00 per keer inclusief 1 drankje

De Bonte avond is een nieuwe activiteit van De Klup, speciaal voor jongeren tussen 15 en 30 jaar. Elke maand een andere thema, deze krijg je van te voren te horen.
Spel, optreden en dans voeren de boventoon op deze avond.
Samen chillen, plezier hebben en vrienden maken kortom ‘Onbeperkt Genieten’.

DisKo

1x per maand
in De Kapberg
19.30 – 22.00 uur

€ 5,= per keer

Houd je van lekker dansen, goede muziek? Of gewoon van het sfeertje? De dj draait iedere keer in een ander thema en daarmee komt De Kapberg tot leven.
Gezellig druk, fijne sfeer, kom je ook eens kijken?
De DisKo staat op het programma van de Zaterdagavondsoos, maar je hoeft geen lid van deze klup te zijn om naar de DisKo te gaan.

Zondagmiddagklup

Iedere 1e en 3e zondag van de maand 
in De Kluphoeve
14.00 – 16.00 uur

Iedere 1e en 3e zondag van de maand is De Kluphoeve geopend en is er een activiteit. Dit kan van alles zijn. Iets creatiefs bijvoorbeeld, of spel, een film… ondertussen lekker bijkletsen. Wat doe jij met je loze zondagmiddag? Kom gezellig naar De Klup, de koffie loopt!

SamSam

SamSam is de verzamelnaam van een aantal activiteiten voor zelfstandige deelnemers. Ook is het de naam van de locatie aan de Bleulandweg.
Van maandag t/m donderdag is er EetCafé. Na de maaltijd is er vaak nog een programma. Als bezoeker van SamSam kun je actief meedenken en meedoen met het organiseren van de activiteiten.

JongAvond

wekelijks op woensdagavond
17.00 – 21.00 uur
€ 6,00 per keer voor EetCafé – aanmelden via 0182 – 527 566 of info@deklupgouda.nl

Eet je niet mee dan ben je welkom om 19.30 u

EetCafé en activiteiten speciaal voor jongeren tussen 15 en 30 jaar op de woensdagavond.  Lekker chillen, muziek luisteren en nog veel meer. 

Sociaal EetCafé

wekelijks op maandagavond 17.00 – 19.30 uur en op
dinsdag- en donderdagavond 17.00 – 21.00 uur 

€ 6,00 per keer voor EetCafé – aanmelden via 0182 – 527 566 of info@deklupgouda.nl

Dinsdag- en donderdagavond EetCafé bij SamSam met aansluitend een activiteit.
Vaak komen karaoke en disco op de rol te staan, maar ook bingo of wat dan ook is mogelijk.
Voor bijzondere activiteiten wordt een extra bijdrage gevraagd.

Roze Klup

incidenteel
op diverse plekken
op wisselende tijden
kosten afhankelijk van de activiteit

Ben je homo, lesbisch, bi of transgender? Wil je andere mensen ontmoeten, ervaringen uitwisselen of een gezellige middag hebben?
De Roze Klup organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten voor jou! Gewoon voor de gezelligheid, soms wordt er een thema behandeld.

Sport en bewegen

Bewegen, je kunt er niet omheen, dat is een gezonde bezigheid. En dat kan op allerlei manieren natuurlijk. Bij De Klup hebben we een aantal vaste activiteiten waarbij je je lekker kunt uitleven. De activiteiten verschillen in intensiviteit. Je kunt je zo druk maken als je wilt. Zit er iets voor je bij?

FitnessDance

wekelijks op maandagavond
bij Den Edel Fun to be Fit
Start les: van 18.00 tot 19.00 uur

Al heel wat jaren sporten we met De Klup bij Den Edel Fun to be Fit in Gouda. Hier is het mogelijk om onder deskundige begeleiding aan je conditie te werken en aan krachttraining te doen.
En het is niet voor niets dat Den Edel zegt dat dat Fun is… het is ook hartstikke leuk! Zeker om het met anderen te doen.
Bij voldoende animo starten we opnieuw een groep op dinsdagavond.

Sportintuif

wekelijks op maandagavond
in de Dick van Dijkhal
van 19.00 tot 20.00 uur

€ 70,= per halfjaar

Bij de Sportinstuif kun je een combinatie doen van sport en diverse spellen. Basketbal, foamhockey, doelschieten, hindernisbaan, behendigheidsspellen en meer, ieder op z’n eigen tempo.
Een gezellige en sportieve klup, waar bewegen en sfeer hand in hand gaan. De vrijwilligers doen met je mee!

Bowlen

1x per maand
(meestal) de 2e dinsdag van de maand
in Bowlingcentrum Gouda
18.30 – 19.30

Maandelijks Bowlen op dinsdagavond met begeleiding en is er een min of meer vaste baan-indeling bij het Bowlingcentrum in Gouda. Gezellig en wie gooit er dit keer de strikes?!

Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden via info@deklupgouda.nl 

Er zijn beperkt aantal plaatsen per keer beschikbaar, elke deelnemer ontvangt van ons een persoonlijke uitnodiging. Geen uitnodiging ontvangen? Dan vragen we nog even je geduld, zonder uitnodiging kan je helaas niet deelnemen.

 

Zwemmen

Nog niet van start!

Voor het zwemmen willen we graag een maatjes-project opstarten. Het is de bedoeling dat deelnemers en vrijwilligers in kleine groepjes gaan zwemmen op zondagmiddag in Het Groenhovenbad. We inventariseren de wensen en behoeften van de zwem-deelnemers en wij zoeken hiervoor vrijwilligers. 

Of je nu baantjes wilt trekken, lekker in het ondiepe wilt verblijven of het ene na het andere bommetje wilt produceren… het kan allemaal onder begeleiding en toezicht van vrijwilligers.
Het zwemmen op woensdagavond komt hierbij te vervallen.

Volg De Klup op social media

Agenda

Doneer nu