Word vrijwilliger, en hoe?!

Het hart van De Klup wordt gevormd door onze enthousiaste vrijwilligers.  De vrijwilligers zijn bedenkers, organisatoren en uitvoerders van de activiteiten. Als team kun je die rollen allemaal waarmaken, je doet het nooit alleen. Een beroepskracht van De Klup ondersteunt jou en je collega-vrijwilligers.

Wil je iets goeds en iets leuks doen? Of wil je creatief aan de slag? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en wil je je graag inzetten voor mensen uit de wijk of met een (lichte) verstandelijke beperking?

Zoveel mensen, zoveel smaken en daarom zijn er uiteenlopende activiteiten op het gebied van dag- en vrijetijdsbesteding, elk met een eigen cultuur en sfeer. De activiteiten vinden overdag, ’s avonds en in het weekend plaats. Er is veel te doen, voor elk wat wils!

Bekijk de vacatures of neem direct telefonisch contact met ons op voor een kennismakingsgesprek 0182 527 566. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@deklupgouda.nl

Samen bekijken we de mogelijkheden en met wederzijdse instemming starten we de introductieperiode bij een activiteit. Goede samenwerking met andere vrijwilligers is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van het vrijwilligerswerk bij De Klup.

Als vrijwilliger bij De Klup word je gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Deze vragen wij kosteloos voor je aan.

Vacatures vrijwilligerswerk

Mijn vrijwilligerswerk

Maak kennis met Kimberly

In februari 2006 ben ik als stagiaire begonnen bij De Klup. Op dinsdagmiddag ging ik met een deelnemer naar de sportschool. Op dinsdagavond was ik te vinden bij het EetCafé van SamSam en op zaterdagavond was ik van de partij bij de Zaterdagavondsoos. Drie verschillende activiteiten en alle drie leuk en veel geleerd! In mei van dat jaar werd ik gevraagd om mee te gaan met De Klup vakantie. De vakantie zou anderhalve week erna vertrekken. Ik heb er even over nagedacht en besloot mee te gaan, wel heel spannend, een week op vakantie met mensen die ik nog nooit had gezien. De vakantie was een groot succes, veel geleerd en veel gezelligheid met deelnemers en begeleiding. Het was de vakantie van de Vrijdagavondsoos.

Na deze Klup vakantie ben ik bij de Vrijdagavondsoos langsgegaan en vond het ook daar wel heel gezellig. Dus ook na mijn stage ben ik daar blijven plakken. In het begin deed ik ook nog de Zaterdagavondsoos maar dat werd toch iets te veel. En toen moest ik kiezen is het de Vrijdagavondsoos geworden. Hier kom ik nog steeds iedere week met heel veel plezier. Elke week wordt er een andere activiteit georganiseerd. Van een beauty-avond tot sjoelen of een rustig filmavondje tot een doldwaze theateravond. Verzin het en er wordt een leuke activiteit omheen gebouwd.

Ik vind het mooi om te zien hoeveel plezier die gasten hebben op de soos. Elke avond weer wordt dat doel bereikt. De deelnemers hebben niet alleen lol met ons maar wij ook met hen. De sfeer is elke vrijdagavond helemaal top! Het is leuk om te zien dat naast deelnemers ook stagiaires blijven plakken bij de Vrijdagavondsoos. Na een drukke week is het heerlijk stoom afblazen en gewoon gezellig een kletspraatje te maken met de deelnemers of de boze heks te spelen in een toneelstuk. Naast een hele leuke tijd met de deelnemers heeft het team van vrijwilligers mij ook een hoop goede vrienden opgeleverd. Kortom vanaf mijn stage tot nu, 14 jaar later, is De Klup iets wat mij altijd bij zal blijven.

Bekijk onze activiteiten

Volg De Klup op social media

Agenda

Doneer nu