Buurtpunt Zoutman

Participatie in de Buurt

Participatie gaat over deelnemen aan de samenleving, naar elkaar omkijken, iets voor een ander doen…

In samenwerking met andere organisaties en burgerinitiatieven zorgt De Klup voor coördinatie en uitvoering van wijkgerichte activiteiten. Locaties zijn algemeen toegankelijk, activiteiten zijn gericht op het ontmoeten van elkaar. Waar kan dit beter als aan tafel? Daarom bestaan de Wijkeethuizen die je in elke wijk van Gouda kunt bezoeken. Ook SamSam is een Wijkeethuis, welkom. Deze locatie is vooral ingericht voor mensen met een lichte beperking, waar vaak ook een avondprogramma te beleven valt.

 

 

 

 

Ontmoetingslocaties

Download hier de pdf Laagdrempelige ontmoetingslocaties:

De Kapberg

De Kapberg bevindt zich achter De Kluphoeve, aan de Bloemendaalseweg 68 in Gouda.

De Klup verhuurt, op dagen dat er geen activiteit zijn, De Kapberg, Buurtbewoners en organisaties kunnen terecht voor diverse activiteiten in De Kapberg tegen betaling of middels een tegenprestatie*. Ook kunnen we op maat aanvullende faciliteiten bieden (koffie en thee etc.) Wij zijn altijd bereid om mee te denken in mogelijkheden. Bij interesse mail ons: info@deklupgouda.nl
*Vraag naar de voorwaarden.

 

Word vrijwilliger

Onderdeel zijn van een mooie Klup

SamSam

SamSam, het Wijkeethuis in Gouda Noord, tevens een plek waar mensen met lichte verstandelijke beperking elkaar kunnen treffen in hun vrije tijd. Van maandag t/m donderdag wordt er gekookt door medewerkers van De Klup, samen met deelnemers. De keuken heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd. En het is gezellig aan tafel en aan de bar. Wil je deelnemen aan de EetCafé geef je dan via info@deklupgouda.nl

‘s Avonds is er vaak een avondprogramma, bijvoorbeeld bingo, muziek of spelletjes. Soms komt de kapper langs. 

 EetCafé maandag wekelijks 17.00 – 19.30 € 5,00
 EetCafé Dinsdag wekelijks 17.00 – 19.30 € 5,00
 EetCafé Jong Woensdag  wekelijks 17.00 – 19.30 € 5,00
 EetCafé Donderdag wekelijks 17.00 – 19.30 € 5,00

Buurtpunt Zoutman

Buurtpunt Zoutman is een plek in de wijk Kort Haarlem in Gouda Oost, waar buurtbewoners met elkaar en voor elkaar activiteiten kunnen organiseren. Het is een laagdrempelig ontmoetingsplek in Gouda waar iedereen welkom is.  Op vaste tijden zijn er creatieve activiteiten, maaltijden, bewegingsactiviteiten, enzovoorts. Met de activiteiten in Buurtpunt Zoutman proberen we de betrokkenheid van wijkbewoners met elkaar, met de wijk en met andere doelgroepen te vergroten.

Wijkeethuis Oost & West

Wijkeethuis Oost vind je in het Nelson Mandela Centrum. Op verschillende dagen wordt er door verschillende organisaties of buurtinitiatieven gekookt. Van stamppot tot gerechten uit alle windstreken, veel is mogelijk. De Klup kookt wekelijks op woensdag in Wijkeethuis Oost.

Wijkeethuis West bevindt zich in Ontmoetingscentrum De Walvis. Daar, hetzelfde idee als in Oost, een diversiteit aan mensen in de keuken en aan tafel. De Klup kookt wekelijks op dinsdag in Wijkeethuis West.

Voor meer informatie over de Wijkeethuizen, kun je contact opnemen met De Klup 

De Buurtjes

Door en voor de buurtbewoners worden diverse wijkgerichte activiteiten georganiseerd in samenwerking met De Klup en met medewerking van Mozaïek Wonen.

Koersbal op dinsdagochtend, creatieve inloop op dinsdagmiddag, kaartje leggen op donderdagmiddag, af en toe iets in het weekend of rond de feestdagen…

Kijk voor meer informatie op de website debuurtjesprinsessenflats.nl

Bekijk hier het activiteiten schema van de dagbesteding

Bekijk Klup Agenda

Bekijk Klup Blog

Volg De Klup op social media

Agenda

Doneer nu